Er wordt vaak gevraagd;

"Waarom zijn parfums van FM Group zo goedkoop? Zijn ze nep? Zijn het illegale kopieën van de ontwerper van het merk? Is de kwaliteit minder waardig?

Het antwoord op al deze vragen is NEE!!

Hier is het echte verhaal over de parfumindustrie: 

Wat is de herkomst van de parfums uit de designer merken?

Kijk naar hun beroep, de ontwerpers zijn kleermakers en de beroemdheden zijn zangers, sportsterren, modellen, actrices etc. Niet parfum specialisten.. Echter, het publiek betaalt nog steeds exorbitante prijzen voor parfums of iets anders met hun namen erop.

De oorsprong van de werkelijke parfums staat in München, Duitsland, waar de fabriek DROM Fragrances is gevestigd. Met een marktaandeel van meer dan 80% zijn zij de grootste parfum ontwikkelaars en producenten in de wereld. DROM Fragrances ontwerpt en produceerd de parfums die onder de namen van designer merken kunt vinden.

Hoe werkt dit?                                                 

DROM Fragrances ontwikkelt ongeveer 100 verschillende geuren per dag. Laten we een voorbeeld nemen:    "Chanel"  is van plan om een nieuwe geur op de markt te brengen. Ze gaan naar DROM en nemen een kijkje naar de nieuwe geuren die zojuist geproduceerd zijn. Ze genieten er van een paar en besluiten dat parfums in BTW-nummer 2079  hun nieuwe geur zal zijn. Ze bestellen 100.000 liter van de nieuwe geuressentie van DROM Fragrances. De essentie is vervolgens naar 'Chanel' afgeleverd waar ze water en alcohol toevoegen. Ze besluiten om hun nieuwe geur onder een andere naam bekend te maken.

Een groot deel van het geld wordt besteed aan het ontwerp van de nieuwe fles en de verpakking, alsmede reclame en glossy magazines en natuurlijk het aangaan van de laatste mooie model of actrice op TV om het te onderschrijven. Eigenlijk is sourcing van de parfum van DROM het minst dure gedeelte. Al dit geld wordt besteed en gerecupereerd door de kosten toe te voegen aan elke fles parfum die ze verkopen. 'Chanel' is eigenaar van de naam, zij bezitten hun nieuwe fles ontwerp en de verpakking, en natuurlijk het merk 'Chanel' en de kenmerkende logo. FM bezoekt DROM Geuren en koopt de geuressentie van het BTW-nummer 2079.

De vraag is, is dit legaal?

Het antwoord is ja!

DROM Fragrances eigenaar van de geur zoals ze gemaakt en geproduceerd zijn, kan verkopen aan wie ze willen. "Chanel" is eigenaar van de naam, het onderscheidend logo, de speciaal ontworpen flessen en verpakkingen. Wat niet de eigenaar is van de werkelijke parfum. FM Parfums ontwerpen hun eigen flessen en verpakkingen en geven hun nieuwe geur een getal, FM18. Zowel 'Chanel Coco Mademoiselle'  en FM18 zijn van dezelfde Vat DROM Fragrances.

Wat zijn de verschillen?

  •  Dat FM niet de naam van het bekende merk, niet de design flessen en verpakkingen, niet de actrice, niet de reclame, geen glossy magazines, campagnes gebruiken, omdat dit te doen, zou zijn om schending van het auteursrecht.

  •  FM geeft hun geuren nummers in plaats van namen. 

  • FM voegt minder water en alcohol toe, dus parfums FM zijn Parfum (20% en 30% voor vrouwen, 16% en 24% voor mannen), die sterker zijn en dus langer blijft ruiken.

  • FM hoeft niet veel geld te besteden aan het ontwerpen van exclusieve flessen en verpakkingen.

  • FM hoeft niet veel geld uit te geven aan dure marketingcampagnes, waar beroemdheden opdagen om parfum te presenteren. Ze doen het bedrijfsleven door middel van individuele distributeurs die vanuit hun eigen bedrijf werken vanuit huis.Nu zie je hoe parfums van FM Group zo goedkoop kunnen zijn in vergelijking met andere merken.